ADOPTIE IN SRI LANKA


Kind en Toekomst - Sri Lanka weergeven op een grotere kaart

Op dit moment kunnen we uitsluitend mensen met een Sri Lankaanse nationaliteit of afkomst uitnodigen voor een intake gesprek.

Wie komt in aanmerking:

Het echtpaar (heteroseksueel) moet primair of secundair kinderloos zijn. Sri Lanka staat maximaal twee kinderen per gezin toe.  Men verwacht dat het echtpaar een godsdienst aanhangt. Het kunnen spreken en begrijpen van de Engelse taal is een vereiste.
Sri Lanka stelt geen voorwaarden aan de huwelijksduur, maar er moet wel sprake zijn van een stabiele relatie van meerdere jaren. De aspirant adoptiefouders dienen beiden minimaal 25 jaar oud te zijn.

Kinderen:

Met regelmaat konden er kinderen onder een jaar voorgesteld worden. Inmiddels, anno 2017, worden vrijwel alle, zowel gezonde kinderen als kinderen met een special need, binnen Sri Lanka geadopteerd of worden geplaatst bij Sri Lankanen die in het buitenland wonen. 
Dit betekent dat de kinderen die nog interlandelijk geadopteerd kunnen worden, een forse special need hebben. U moet dan denken aan een ernstige ontwikkelingsachterstand, spastische kinderen, kinderen met zeer gecompliceerde medische afwijkingen, waaronder ook blinde en of dove kinderen. 

Verblijfsduur:

De verblijfsduur is momenteel gemiddeld 5 week. Om in Sri Lanka te kunnen adopteren, vereist het land dat adoptiefouders samen de rechtsprocedure ter plaatse bijwonen, waardoor zelf reizen verplicht is.
Adoptie door één ouder is niet mogelijk.


Website gebouwd door Its Asbreuk