N. CHINA - HULP VOOR KLEINSCHALIGE OPVANG


Een Belgisch echtpaar dat met hun kinderen in China woont en werkt, is enkele jaren geleden een bijzonder project gestart waarbij ze met name kinderen met een handicap opvangen.
Ze willen de kinderen een normale thuissituatie laten ervaren, een gewoon gezin zijn en geen instituut. Op dit moment, eind 2013, wonen maar liefst 16 verlaten kinderen in hun gezin.
Het is voor hen niet eenvoudig deze opvang te financieren. Men is totaal afhankelijk van giften, terwijl de kosten hoog zijn omdat gehandicapte kinderen nu eenmaal meer faciliteiten en intensievere zorg nodig hebben. Het echtpaar heeft een paar mensen in dienst die hen helpen in de dagelijkse zorg voor de kinderen. Ondanks dat het met regelmaat voorkomet dat de toch al geringe salarissen voor deze mensen niet kunnen worden betaald omdat de financiën ontbreken, blijven ze toch een aantal uren per week komen omdat ze zien dat de kinderen anders de dupe worden. Op het moment dat er giften binnen komen, krijgen de 'ayi's' (tantes) weer betaald voor al hun werk en inzet.

We willen proberen samen met u ervoor te zorgen dat de ayi's gemotiveerd blijven en er niet te vaak gaten gaan vallen in de uitbetaling van hun salarissen, waardoor hun eigen gezinnen de dupe gaan worden van hun liefde voor anderen.

We hopen dat u dit project een warm hart gaat toedragen en hiervoor een gift wilt doen.
Website gebouwd door Its Asbreuk