H. CHINA - EEN TOEKOMST VOOR OUDERE KINDEREN MET EEN HANDICAP


In China is het de gewoonte dat kinderen met handicap (lichamelijk en/of geestelijk), die in een tehuis wonen, na hun 15e verjaardag overgeplaatst worden naar een 'ouden van dagen huis'. Helaas is daar verder voor hen geen mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Hier blijven ze dan ook voor de rest van hun leven. Een Nederlands echtpaar, dat al 20 jaar met hun kinderen in China woont, heeft goed contact met het plaatselijke kindertehuis en het 'ouden van dagen huis', waar ze 2x per week met de Special Need kinderen door brengen. Ze spelen met ze, leren ze dingen en laten ze ook gewoon genieten van extra aandacht. Hun hart gaat uit naar de kinderen die na hun 15e zo weinig mogelijkheden hebben.

In samenspraak met het tehuis zijn ze begonnen met de opvang van deze kinderen in een gezinssituatie, samen met een Chinees echtpaar en een Chinese onderwijzeres. Hier krijgen de kinderen de mogelijkheid om volwassen te worden in een gezinssituatie. Ze krijgen emotionele ondersteuning en leren vaardigheden en kunnen hun gaven en talenten ontwikkelen, waardoor ze in staat zullen zijn, soms onder begeleiding, een eigen bestaan op te bouwen. Er zijn mogelijkheden voor therapie en onderwijs. Ook is er een plek in hun stad waar ze werkervaring op kunnen doen.

Op dit moment wonen er 3 kinderen in het House of Joy waarvan er 1 jongen bijna zover is dat hij zelfstandig kan gaan wonen. Daarnaast komen gemiddeld 12 jongeren een dag per week naar dit huis. Ze krijgen daar een douche, schone kleren en lekker eten. Ook is er alle ruimte om te leren, te knutselen en gezellig samen te zijn. 's Middags gaan ze naar een park waar ze lekker buiten kunnen spelen en genieten van de frisse lucht.
De hoop is dat dit een voorbeeld gaat worden voor meerdere plekken in het land, zodat er voor veel gehandicapte kinderen een rooskleuriger toekomst zal zijn.
 
Om ontwikkelingsmateriaal te kunnen aanschaffen zou een bedrag van Euro 2.000,-- al een zeer goede start kunnen zijn!
Is dit mogelijk een project dat u aanspreekt?
Website gebouwd door Its Asbreuk